Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grattis John Selander

50 år fyller John Selander i dag 28 april.

En vårvinter dag för 50 år sedan kom Jånne till världen. The Beatles toppade hitlistorna, Martin Luther King fick Nobels fredspris och Sixten Järnberg härjade i längdspåren under vinter-OS i Innsbruck.

Jag sätter stort pris på vårt kamratskap, speciellt då vi bor så långt ifrån varandra. Det gör det extra trevligt när vi varje sommar träffas några veckor i Sörfjärden och med hans årliga besök hos oss i Tromsø.

John har sedan sitt första möte med Lofoten fascinerats av den nordnorska fjällvärlden och besöker nästan varje år Lyngen och Kvaløya för de klassiska tindbestigningarna i den nordnorska fjellheimen. John behärskar det mesta inom skidåkning; branta och utmanande fjällsidor och konsten att ta sig över spektakulära glaciärer.

Hans lidelse för skidåkning har också tagit honom till andra skidäventyr runt i världen, med bland annat flera vintrar i fransk-italienska alperna. John kan också stoltsera med att ha kört ner på skidor från toppen av Mont Blanc.

Vi har gjort många turer tillsammans. Det har gett oss fantastiska upplevelser och goda minnen. Vi hoppas att han fortsätter att packa ryggsäcken och sätter kursen mot Tromsø.

Tiden flyr. Dagen gryr. Oändliga äventyr.

Olof och tjocka släkten i Nordnorge