Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grattis: Birgit Larsson, 100 år

100 år fyller i dag 26 juni Birgit Larsson, född Berndtsson, Östersund.

Hon kommer att uppvaktas av barn, barnbarn och barnbarnsbarn, övrigt släkt och vänner samt personal och boende på Solsångens vårdboende i Östersund.

Birgit utbildade sig till typograf vid sin fars tryckeri, GF Berndtsson & Sons boktryckeri i Östersund och hon erhöll gesällbrev 1936. Där arbetade hon tills det var dags att bilda familj och därefter ryckte hon in i familjeföretaget när det fanns tid och möjlighet till arbete.

1942 gifte sig Birgit med Gustaf Larsson och de flyttade in i hennes släktgård belägen på nuvarande Remontvägen. De övertog så småningom gården och därmed också ansvaret för trädgården med alla blommor och grönsaker som Birgit med sina gröna fingrar lyckades vårda så länge hon bodde kvar.

Gustaf avled 1996 men Birgit bodde kvar till hon var 93 år då hon flyttade till Solsångens vårdboende på Körfältet, inte långt hemifrån.

Birgit är sedan ungdomen organiserad nykterist inom IOGT/NTO. Som ung var hon aktiv i SGU (Sveriges godtemplares ungdomsförbund) och dess folkdanslag. Det var där hon träffade sin make Gustaf. Gymnastik har också varit ett av hennes stora intressen och 1945 var hon med vid Lingiaden i Stockholm. Hon fortsatte sen med husmorsgymnastik och därefter pensionärsgymnastik fram till 80-årsåldern. Under många år var hon medlem i pensionärsföreningen SPF Östersund där hon deltog aktivt i föreningens verksamhet och var med på många av föreningens resor. Hon har även varit engagerad i Rädda barnens internationella hjälparbete.

Numera finns det inte så mycket ork kvar och närminnet tryter, men ögonen glittrar fortfarande när vi anhöriga besöker henne och hon frågar om hur det är med våra barn och barnbarn.

Hjärtliga gratulationer från oss anhöriga till en älskad Birgit.

Barnen med familjer genom

Elisabet Eriksson