Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratisåkning sätter press på fler anläggningar

Skistar i Vemdalen erbjuder inför skidsäsongen gratis skidpass för ungdomar upp till 15 år i Härjedalens och Bergs kommuner. Mycket talar för att övriga skidanläggningar i Härjedalen följer Skistars koncept.

Skistars erbjudande gäller ungdomar upp till 15 år som är boende och folkbokförda i Härjedalens eller Bergs kommun. Skidpasset innebär att skidåkarna har 34 liftar och 55 nedfarter att välja mellan i skidområdena Klövsjö/Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike.

– Skidåkning är en social motionsform som ger effektiv träning utan att man tänker på det, med frisk luft som bonus. Som en del i vårt sociala ansvar på hemorten tar vi nu steget att ge gratis säsongsskipass. Vi vill på detta sätt inspirera och uppmana till en aktiv livsstil, säger Anders Lundqvist, marknad- & eventansvarig SkiStar Vemdalen.

Skistar har tidigare haft detta erbjudande i Åre och går nu vidare med att erbjuda samma sak för kommunungdomar på alla sina destinationer i Sverige och Norge.

Fler skidanläggningar hakar på.

I Härjedalen har anläggningarna tidigare erbjudit barn upp till och med sjätte klass gratis skidpass. I Funäsdalen har även högstadieeleverna på skolan i byn kunnat åka gratis i liftarna i västra Härjedalen.

Funäsfjällen med fem skidområden, Tänndalen/Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet har inte tagit något beslut om de ska erbjuda alla kommunungdomar upp till 15 år gratis skidpass.

– Vi ska ta frågan i vår gemensamma liftgrupp, säger Kalle Ljungberg vid Ramundbergets alpina.

– Rent spontant tycker jag att vi borde köra efter liknande riktlinjer som Skistar börjar med när det gäller liftkorten för kommunungdomarna. Men först måste naturligtvis samtliga anläggningar här uppe i Funäsfjällen ta ett gemensamt beslut i frågan.

Jens Wilhelmsson, VD vid Funäsdalsberget, är inne på samma linje.

– Jag kan inte uttala mig om hela området, men Funäsdalsbergets del är det en vettig idé.

I Lofsdalen, där en ny sexstolslift ska stå klar i början av december, tycker man att ungdomsrabatten låter som en vettig idé och väntas erbjuda ett liknande erbjudande som Skistar.

– Vi hänger troligen på och gör samma sak. Något beslut har inte tagits men mycket talar för att även vi kommer att köra efter liknande koncept som Skistar, säger VD Ola Andersson vid Lofsdalens fjällanläggningar.