Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gräsklipparförare död efter tågkrock

En man i 60-årsåldern avled efter en kollision mellan en gräsklippare och ett tåg. Polisen utreder nu hur olyckan kunde inträffa.

Kollisionen inträffade på tisdagsmorgonen när mannen körde över Inlandsbanan vid Göviken strax utanför Lugnvik.

– Han skulle passera järnvägsövergången och uppmärksammade inte tåget som kom, säger Esbjörn Eriksson, räddningsledare på platsen.

Larmet om händelsen kom in till SOS vid 9.15-tiden på tisdagsmorgonen.

– Det är någon form av godståg som han blivit påkörd av, säger räddningsledaren.

Den påkörde mannen transporterades med ambulans till akuten på Östersunds sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Han ådrog sig så svåra skador att han avled på sjukhuset.

Östersunds kommun går ut med att mannen var anställd på Teknisk förvaltning och att det var en arbetsplatsolycka.

- Det som hänt är tragiskt och ofattbart. Våra tankar går självklart till hans anhöriga och vänner. Frågorna är många nu, varför och hur, och svaren är än så länge få. Viktigast nu är att vara tillsammans med personalen och dela sorgen och förtvivlan, säger Örjan Jervidal, chef på teknisk förvaltning.

Järnvägsövergången är bevakad med ljudsignal men inte med ljussignal, vilket kan ha varit bidragande till att mannen inte uppmärksammade tåget när han skulle passera järnvägen.

Polisen har tagit gräsklipparen i beslag och ska nu utreda om det fanns några tekniska brister som kan förklara olyckan.