Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granit greppar rodret på Färgfabriken

/

Färgfabriken har fått en ny ledning. Joachim Granit och Pernilla Lesse tar över rodret – som en interimslösning ”tills allt fallit på plats”.

Annons

Joachim Granit är konstnär och har tidigare varit projektledare på Färgfabriken. Han blir nu Färgfabrikens nye konstnärlige ledare. Pernilla Lesse, administrativ chef, blir ekonomiskt ansvarig.

– En naturlig lösning, säger Lars Bolin, initiativtagare till Färgfabriken Norr och i dag konsult på stället.

– Joachim Granit kan verksamheten och det tror jag är en stor fördel, framför allt när det blåst så mycket.

– Sen kan man ju alltid tycka att det vore bra med en chef utifrån, men det kan väl i så fall bli aktuellt längre fram.

Joachim Granit själv är noga med att poängtera att han och Pernilla Lesse är tillförordnade chefer, i första hand tills den på-gående utredningen om Jan Åhmans ekonomiska oegentligheter är färdig. I slutet av denna månad eller början av nästa är det också möte med styrelsen för Färgfabriken, och innan dess vill Joachim Granit inte uttala sig särskilt konkret om Färgfabrikens framtid.

– Vi ska hålla skutan flytande och skapa ordning på torpet. Och i det är hela Färgfabrikens personal engagerad. Det är många som är med och tycker och tänker, säger han.

Han berättar också att man är i färd med att skapa ett konstnärligt råd som ska fungera som den konstnärlige ledarens stöd.

Joachim Granit har varit engagerad av Färgfabriken sedan hösten 2000.

– Jag har jobbat med idéutveckling och främst initierat projekt under huvudtemat stadsplanering.

Hur inblandad har du varit i etableringen av Färg-fabriken Norr i Östersund?

– Jag hade ingen djup roll i det arbetet från början, men jag var ansvarig för workshopen Östersund at Large som var ett av invigningsevenemangen.

Och vad blev resultatet av det?

– Östersund at Large var ett viktigt och lyckat projekt som tillförde energi åt Östersund och som vi är mycket stolta över. Vi kommer att göra en sorts utvärdering ett år efteråt vid en temadag på Färg-fabriken Norr i april.

Joachim Granit är också verksam som konstnär, och redan nu till helgen får jämtarna tillfälle att stifta bekantskap med hans konst. Då är det vernissage för hans utställning på Bolin & Bastard i Östersund.

Mer läsning

Annons