Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Graningesvängen

/
  • Sten Edström, dragspel, kompas av Olle Hemmingsson på gitarr.       FOTO: ÅKE BENGTZON

Nu har Sten, och många jämtar med honom, avverkat den 16:e spelmansstämman på rad i Graninge, cirkaa 2 mil väster om Sollefteå.

Annons

Sten Edström är den verklige entusiasten och en dragspelare som också komponerar egna melodier. Årets stämma besöktes av flera hundra gäster och vid konserten under lördagen fanns han med i raden av glada proffs som amatörer. Olle Hemmingsson, musikguru från Gärdsta, ordnade stabilt komp med sin gitarr till Sten. Men de två fanns också med på andra spelscener som också gästades av musikanter från Härnösand, Burträsk och Forsa för att nämnda några platser.

Att jämtarna far till Graningestämman är inte så underligt då den alltid bjuder på mångfald och stort kamratskap i musikaliska kretsar. Från södra Storsjöbygden fanns deltagare från Bergs dragspelsklubb, Bergrasket (den nya glamusikgruppen ) och representanter från Ovikens spelmanslag. Conny Rehnstedt, jazzdragspelare från Bispgården, fanns också på scenerna liksom duon Eva och Tage Lundqvist från Brunflo.

Tjärnmyrbergar'n från norra delarna av vårt län, fanns på plats liksom Stina Karlsson från Vigge som utnämndes till 2008 års profil inom genren Glá musik för sina sångglada insatser på de jamska språket.

Mer läsning

Annons