Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City"

(Rockstar)

Ålder: 18

Format: PS3

Genre: Action

Betyg: 4

Annons

Billy, nymuckad från kåken och behandling på rehab, är tillbaka "on the streets" som ledare för mc-gänget The Lost. Men var är hans älskade hoj? Och kommer han och kompisen Johnny Klebitz att kunna dra jämnt i det långa loppet?

Två frågor man knappt hinner nudda vid i den första spinn off-episoden när Rockstars banbrytande GTA-serie når Playstation 3.

I "The lost and the damned" (som den första episoden heter) brakar man snabbt in i den våldsamma och actionspäckade delen av det lätt förklädda New York som Liberty city är. Den andra episoden "The ballad of Gay Tony" utspelas i en lite mer glamorös och lyxig del av stan, där Luis Lopez är livvakt åt nattklubbskungen Gay Tony. Vilka många GTA-fans förstås redan känner till. De här episoderna finns redan till Xbox 360.

Vad man behöver veta mer – förutom att spelet när det gäller kontroll, spelbarhet och så vidare håller lika hög Rockstar-klass som de tidigare spelen – är att episoderna utspelas parallellt till de i GTA IV.

Priset är rimligt, lägre än för ett fullt spel (trots att det i princip fungerar som ett helt eget spel). En sak till: respektera åldersgränsen (18 år), det är inget barnvänligt spel. Ni visste det men det är värt påpeka.