Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City"

(Rockstar)

Ålder: 18

Format: PS3

Genre: Action

Betyg: 4

Billy, nymuckad från kåken och behandling på rehab, är tillbaka "on the streets" som ledare för mc-gänget The Lost. Men var är hans älskade hoj? Och kommer han och kompisen Johnny Klebitz att kunna dra jämnt i det långa loppet?

Två frågor man knappt hinner nudda vid i den första spinn off-episoden när Rockstars banbrytande GTA-serie når Playstation 3.

I "The lost and the damned" (som den första episoden heter) brakar man snabbt in i den våldsamma och actionspäckade delen av det lätt förklädda New York som Liberty city är. Den andra episoden "The ballad of Gay Tony" utspelas i en lite mer glamorös och lyxig del av stan, där Luis Lopez är livvakt åt nattklubbskungen Gay Tony. Vilka många GTA-fans förstås redan känner till. De här episoderna finns redan till Xbox 360.

Vad man behöver veta mer – förutom att spelet när det gäller kontroll, spelbarhet och så vidare håller lika hög Rockstar-klass som de tidigare spelen – är att episoderna utspelas parallellt till de i GTA IV.

Priset är rimligt, lägre än för ett fullt spel (trots att det i princip fungerar som ett helt eget spel). En sak till: respektera åldersgränsen (18 år), det är inget barnvänligt spel. Ni visste det men det är värt påpeka.