Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grand theft auto: Chinatown Wars

(Rockstar/KE Media)
Ålder: 18+
Format: DS
Genre: Sandboxäventyr
Betyg: 4

Annons

I ”Chinatown Wars” möter möter vi den bortskämde Huang Lee, son till en mördad gangsterboss, som återvänder till hemstaden Liberty City för att överlämna släktsvärdet Yu Jian till sin farbror.

Farbrodern är naturligtvis också insyltad i den undre världen och snart har Huang Lee börjat klättra på de kriminellas karriärstege.

”Chinatown Wars” skiljer sig från de tredimensionella versioner vi sett av Liberty city på senare år.

Istället för tredjepersonsvy så ritas spelet upp i ett roterbart fågelperspektiv, vilket gör att det har mycket gemensamt med de första spelen i serien.

Spelupplägget är däremot välbekant och behöver knappast någon närmare presentation. Rockstar drar nytta av pekskärmen i ett antal minispelsliknande moment som känns riktigt fräscha.

En annan nyhet är möjligheten att sälja droger, vilket är mycket riskabelt eftersom narkotikarotelns spanare är mycket duktiga på att nosa rätt på knarkaffärer.

Annars är det mesta sig likt. Rockstar har som vanligt en enorm känsla för detaljer och det kommer att ta många speltimmar att leta upp alla utmaningar och hemligheter i det stora lilla Liberty city.

Och som vanligt kan man säga att Rockstar har gjort det igen. ”Grand theft auto är fortfarande kungen av sandbox-äventyr och ”Chinatown Wars” tillhör det bästa du kan spela på en DS just nu.

Annons