Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grammisvinnare till yran

I fredags vann hon en grammis för ”Årets jazz”. Nu är sångerskan, textförfattaren och kompositören Jeanette Lindström aktuell för Storsjöyran. – Allt känns otroligt bra, säger hon.

Annons

Lisa Ekdahl, Magnus Lindgren, Trummor & Orgel och Jan Lundgren Trio var alla nominerade i samma kategori, men det blev alltså Jeanette Lindström från Ås som gick hem med det respekterade priset. Det är ytterligare ett bevis på att hennes senaste, hyllade album ”Attitude & Orbit Control” gått hem hos publik och kritiker. Jeanette säger att hon var otroligt nervös innan galan.

– Först tänkte jag att det är musiken som är viktigast och att det inte spelar så stor roll om jag vinner, men väl där kände jag att det skulle betyda mycket, säger hon.

– Jag har aldrig jobbat så hårt med en skiva tidigare, men jag har aldrig haft så roligt heller. Det blir extra konkret när jag håller i priset av glas.

Något tacktal hade hon inte förberett, men på vägen till Münchenbryggeriet, där musikindustrins branschfest hölls, började det gå upp för henne att det faktiskt kunde bli aktuellt att säga några ord. Hon skrev ner de viktigaste personerna på en lapp.

Men jag glömde alla lyssnare som har röstat, de vill jag självklart också tacka. Det får du gärna skriva, säger hon.

Vad priset kan komma att betyda för hennes framtida musikkarriär tycker Jeanette är svårt att spekulera i, men hon hoppas att fler blir nyfikna på hennes musik. Det är också bra marknadsföring i den internationella lanseringen. I mars släpps ”Attitude & Orbit Control” i Frankrike och senare i Tyskland. Närmast väntar ett antal spelningar i Sverige, men som det ser ut nu får jämtarna ge sig till tåls ända till slutet av juli för att få njuta av en av Sveriges bästa jazzsångerskor.

– Det ska bli jättekul att spela på Yran, det var ett tag sedan jag var där, säger Jeanette.

Mer läsning

Annons