Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grafik från Tröndelag i stan

Lördag 19 juli är det vernissage för utställningen “Grafik från Tröndelag” i Ahlbergshallen. Det är 12 grafiker från Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim som är på besök i Östersund.

Utställarna är: Märit Aronsson, Torhild Aukan, Per Formo, Ellen Sofie Griegel, Anne-­Tove Huse, Hermann Isaksen, Kristina C Karlsen, Markus Lantto, Ann Lundström, Per Kristian Nygård och Barbro Maria Tiller.

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) är ett stort ateljéhus för 38 professionella bildkonstnärer i Trondheim. Huset innehåller dessutom flera gemensamma verkstäder och två gästateljéer för internationella konstnärer.

“Grafik från Tröndelag”, som visas till och med 3 augusti, ska senare följas upp av en utställning med grafiker från Östersunds kollektiva grafikverkstad på Babel visningsrom for kunst, ett galleri i Trondheim som drivs av LKV.

31 juli blir det musikafton med Gunnel Lundholm och Aska Staaf som spelar violin och piano. Duon kommer att bjuda på musik från Japan och Europa. (LT)