Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grabbarna från byn visade hjärta

Bär du omkring på Brunflo IK:s klubbmärke? Då kan du göra det med extra stolthet framöver. Det här var kvällen då grabbarna från byn visade hjärta.

Annons

Bär du omkring på Brunflo IK:s klubbmärke?

Då kan du göra det med extra stolthet framöver.

Det här var kvällen då grabbarna från byn visade hjärta.

Jag vet inte hur många gånger jag hört på försäsongen att den här säsongen kommer det att skilja mycket mellan ÖIK och Brunflo.

Brunflo ska harva i botten och ÖIK ska jaga en topplats.

Det kanske blir så i slutändan. Men den här kvällen var Brunflo det bättre laget.

De visade hjärta. De visade glöd. De visade inställning.

De visade de ingredienser som är så viktiga i ishockey.

Jag är övertygad om att de kommer att skrämma många lag hemma i Klanghallen. Särskilt om lagen de möter bara tänker kämpa i sju minuter i mittenperioden.

Då hugger Brunflo och det fick ÖIK känna på den här tisdagskvällen.

Inför varje säsong har jag varit lite för optimistisk när det gäller Östersunds IK. Jag har hoppats på att se laget i en spännande kvalserie mot allsvenskan.

Men tyvärr har det tagit stopp rätt tidigt i play off. Förra året tog man sig ju inte ens dit!

Samtidigt som jag känt optimism har alltid klubbledningen legat rätt lågt.

Varje år har den stående kommentaren varit: "Först och främst ska vi gå till allettan och när vi är där ska vi bli bland de fyra främsta."

Den här säsongen är den första på länge som jag inte alls tror att ÖIK går till kvalserien. Visserligen finns det några intressanta nyförvärv med Kalle Johansson i spetsen. Men vägen till en kvalserie är lång.

Men vad händer när jag ligger lågt? Jo, nu pratar klubbledningen och tränarna om kvalserien och nu nämns också allsvenskan!

Samtidigt som de tror mycket på årets lag finns det säkert också andra förklaringar till den nyfödda kaxigheten. Nu ska laget in i en ny fräsch arena och nu måste sponsorer och publik lockas. Då kan inte målet vara att man hoppas på en play off-plats.

Nu gäller det att tagga till utåt och vara offensiva även utanför planen.

Jag tror att man har lärt sig en del av Östersunds FK.

Att man snart också byter den provisoriska isladan mot den nya arenan kommer att bli oerhört viktigt för ÖIK i jakten på allsvenskan. Bättre träningsförhållanden, lättare att locka nya utövare och lättare att locka redan etablerade spelare.

När Jämtkraft Arena byggdes var det många som ifrågasatte vad våra halvtaskiga fotbollslag skulle ha den till. Men med en ny arena och offensiva människor runt fotbollen så tog det sex år innan vi hade ett lag i superettan.

Jag kan bara önska att vi kan göra samma resa inom ishockeyn också. Vi får aldrig vara nöjda med att ha division 1-ishockey i vinterstaden.

Den nya kaxigheten i ÖIK gillar jag, men jag tror inte att klubben lyfter till allsvenskan redan nästa säsong.

I och med den poäng som ÖIK fick med sig från Klanghallen tog man nu steget upp som serieledare i division 1 norra.

Det känns kanske lite märkligt en kväll när man inte ens var bäst i kommunen.