Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grabbarna är tillbaka

"The boys are back" är ett Clive Owen-drama med premiär i juli.

Det kan också vara rubriken för hela filmsommaren - en sommar av grabbar, av Robin Hood, Karate kid, Beck och Späck, A-team och bröderna Karlsson.

Tjejerna finns framför allt i Sex and the city-gänget.

Annons

Här är sju filmer att se fram emot när det svenska vädret än en gång vägrat att leverera och diverse isländska vulkaner lagt sig mellan dig och din semesterort:

Komedi: I "Greenberg" regisserar überhipsterälsklingen Noah Baumback ("Margot at the wedding", "The squid and the whale") Ben Stiller i dramakomedi för alla som fyllt 30 plus.

Tonår: "Eclipse" fortsätter att gräva med tänderna i pulsådrorna på Bella, Edward och Jacob i vampyrsagan som inleddes med "Twilight".

Action: "A-team" larmade högst av alla på 80-talet och allra högst larmade Mr T. Den här gången spelas hans roll i "A-team" av Quinton "Rampage" Jackson, och bara namnet är ju lovande.

Israeliskt drama

Svenskt: "För kärleken". Othman Karim är en av de kreddigaste svenska regissörerna. Nu har han fått Danny Glover i rollistan.

Vuxendrama: "Ajami". Israelisk Oscarsnominerad film av två regissörer - en jude, en arab. Tillsammans har de sammanfogat fem berättelser om livet i ett etniskt blandat bostadsområde.

"Måste-se": Lita på att det inte bara är på modebloggarna som diskussionerna kommer att bölja om "Sex and the city 2".

Bäst? "Toy Story 3". De två tidigare filmerna i "Toy story"-serien har ritat om filmkartan för gott. Upplagt för besvikelse nu? Nej, jag vägrar misströsta om genierna på animationsbolaget Pixar.