Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grabbar gör upp Rockbjörnar

Annons


Svenska folket, åtminstone de som läser Aftonbladet, har sagt sitt. Det blir grabbar som gör upp om årets Rockbjörnar. På fredagen presenterades de artister som har chansen att vinna en Rockbjörn 2008. Amanda Jenssen kan visserligen ta hem två björnar, hon är nominerad som bästa kvinnliga artist och bästa nykomling, men i kategorierna bästa grupp, bästa låt och bästa live-akt finns inte en enda tjej.

Kent fick som vanligt många nomineringar, men flest av alla fick Ola Svensson, som har chans på fyra Rockbjörnar. Även Håkan Hellström, In Flames, Markus Krunegård och Sugerplum Fairy kan vinna flera utmärkelser.

Nytt för i år är ett "lifetime achievement"-pris som delas ut till en artist som influerat den svenska musikscenen under "hela eller stora delar av Rockbjörnens 30-åriga livstid". Nominerade till specialpriset är Per Gessle, Joakim Thåström, Abba, Ulf Lundell och Magnus Uggla. Vinnaren av specialpriset utses inte genom röstning, utan av en jury där bland andra Anders Bagge från "Idol" sitter.

Rockbjörnarna delas ut vid en gala på Cirkus i Stockholm den 22 januari nästa år. Festen är öppen för allmänheten och biljetter går att köpa från den 8 december.

Mer läsning

Annons