Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göthe arrangerade danser på Sandviken i 48 år – nu är han död

Dansjämtland har sorg. Göthe Svensson, som drev Sommarparadiset Sandviken i 48 år, är död.
– Det är väldigt tungt just nu, säger Arline Sarvell, särbo med Göthe Svensson.

1967 började Göthe Svensson med att arrangera danser på Sandviken. Under den nyss avslutade sommarsäsongen ordnades ytterligare 17 danser och Göthe Svensson hade förhoppning om att han även 2016 skulle kunna bjuda upp till dans på Sandviken. Men så blir det inte. På tisdagseftermiddagen vid 17-tiden förlorade han sin mångåriga kamp mot cancern.

Läs mer: "Det har alltid funnits mycket dans i Jämtland"

Göthe öppnar Sandviken igen

– Mycket tråkigt. Det är inte något roligt just nu, det är väldigt tungt, säger Arline Sarvell, särbo med Göthe Svensson, som drev verksamheten på Sandviken tillsammans med honom de sista åren.

Vad händer med verksamheten nu?

– Det vet vi inte än. Det här hände ju i går. Det måste vi reda ut med alla berörda parter hur vi ska göra. Men jag hoppas att vi ska kunna gå vidare och att vi kan komma överens om att det går att driva vidare, säger Arline Sarvell.

Arrangörskollegan Lars-Erik Jonsson, som bland annat arrangerar danser på Aspåsnäset och Furuparken, har många goda minnen av Göthe Svensson.

– Han har varit sjuk ganska länge och de gånger jag har träffat honom på sistone har det varit tydligt att livet har varit ganska jobbigt. Det är långt ifrån den Göthe som jag lärde känna i början på 1990-talet. Det var ingen överraskning, och på sätt och vis kan man väl känna att det kanske var skönt att han inte behövde kämpa längre. Men det är en legendar som har gått ur tiden, han har varit verksam väldigt länge, säger Lars-Erik Jonsson.

Hur vill du främst minnas honom?

– Jag vill nog främst minnas honom som han var när jag började dansa på Sandviken i början på 1990-talet. Han fanns överallt. Han sålde fika, han var inne på dansbanan och vallade golvet, han var ute och snackade med folk – han tog hand om gästerna. Det är väl något som jag har försökt att inspireras av. Med åren har han tappat orken för att vara den där närvarande arrangören. Men jag minns nog alla de åren som jag fick från början när jag var på Sandviken. Det är ingen tvekan om att det var Göthe och Sandviken som fick mig att fastna för dansen.

Läs mer: Allt klart för dans på lövade banor

Dans – det perfekta sättet att träffa folk