Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gösta vill att bloggen ska bli bok

Tusentals internetanvändare läser dagligen Gösta Olofssons blogg. Nu jobbar han för att orden även ska publiceras i bokform.

– Behovet av litteratur om prostatacancer är stort, säger Gösta.

Förslaget att ge ut bloggen i tryckt form kommer från en rad personer som dagligen besöker Göstas blogg. Ett flertal läsare, däribland en kvinna som själv är författare, har rekommenderat att Gösta ska ge ut en bok med sina blogginlägg.

Och Gösta själv tycker att det är en bra idé av flera anledningar.

– Jag har försökt att leta reda på litteratur som handlar om cancer och andra dödliga sjukdomar ur ett patientperspektiv, men det finns inte speciellt mycket av den varan. Därför tror jag att en sådan här bok skulle kunna vara av intresse bland både sjukvårdspersonal och patienter, säger han.

Göstas tanke är att den tryckta versionen av bloggen skulle kunna användas som ett komplement till det undervisningsmaterial som används på läkar- och sjuksköterskeutbildningarna, men han tycker även att böckerna skulle kunna ligga i väntrummen på olika vårdinrättningar.

– Jag tror inte att bara prostatacancerpatienter och anhöriga till prostatacancerpatienter kommer att känna igen sig. Vård i livets slutskede är rätt lik oavsett vilken sjukdom man drabbats av, tror Gösta.

Nu letar Gösta efter något förlag som kan tänka sig att trycka hans blogg. Han har varit i kontakt med ett Stockholmsbaserat förlag som ska återkomma de närmaste veckorna om de är intresserade.

– Den senaste månaden har 12 804 besökare från fyra kontinenter varit inne på min blogg, vilket jag tolkar som att det finns ett behov hos folk att läsa. Om mina ord fungerar på internet borde de göra det även i bokform, säger Gösta.

Samtidigt som Gösta Olofsson försöker få tag i förlag går kampen mot prostatacancern vidare. Trots att hans mediciner i samband med sjukhusvistelsen för en månad sedan lades om upplever Gösta att hans hälsotillstånd försämrats. De senaste två veckorna har det gått åt en rekordstor mängd smärtstillande.

– Det märks att det händer saker i kroppen. Vissa saker som jag orkade göra i går, orkar jag inte göra i dag, säger han.