Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösta Månsson

/

Gösta Månsson, född 1923, gick bort i juli i år.

Annons

Det är svårt att med bara några rader beskriva hur mycket vår morfar ”Moffen” betydde för oss fyra barnbarn.

Morfars kärlek till oss var obegränsad. Morfar var vår förebild och han hade lösningen på det mesta. Behövde man råd ringde man till morfar. Morfar fick oss alltid att skratta, han var omtänksam, han var generös, han hade en finurlig humor och han var Storsjöns mästerfiskare.

Under vår barndom längtade vi efter skolloven, att få lämna Stockholm och komma upp till Näset och få kasta, uttra, pimpla eller vara med och lägga ut isnäten. Martin bildade ”Team Månspöjkan” som en hyllning till morfar, varje sommar tävlar laget i trollingen på Storsjön.

Trots att vi alltid bott i olika delar av landet har avståndet aldrig påverkat vår relation. Vi har alla skrivit uppsatser i skolan om ”Min favoritplats” och alla skrev vi om Hammarnäs och att få vara hos mormor och morfar.

Att bli hämtad på flyget av morfar och åka hem till mormor som lagat mat, det var glädje det. Samma glädje som vi känner i dag varje gång vi kommer upp.

Allt det som morfar lärt oss, allt det som morfar stod för, all omtänksamhet, generositet och visdom som morfar hade, det kommer vi att föra vidare till våra barn och barnbarn.

Moffen var världens absolut bästa morfar och vi sörjer djupt att vi förlorat vår familjemedlem.

Vi ses i Nangijala Moffen,

Mer läsning

Annons