Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Stangertz på benen igen

Annons


I början av november segnade skådespelaren och teaterchefen Göran Stangertz ner efter att ha promenerat med sin son till skolan. När han vaknade till sans lyckades han ta sig hem och ringa efter en ambulans. På sjukhuset i Helsingborg konstaterades att han drabbats av ett bråck i hjärnhinnan bakom ögat, och fördes till Lund för att genast opereras. Nu berättar han om sjukdomstiden i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

-Det var en enorm påfrestning men operationen gick förvånansvärt bra utan komplikationer. Nu är det jätteskönt att vara hemma igen, säger han.

Han är nu sjukskriven men på bättringsvägen. Förhoppningen är att kunna stå på teaterscenen igen i januari.

-Jag känner en stor tacksamhet naturligtvis. Jag har haft en enorm tur. Samtidigt är det en tydlig fingervisning, jag måste erkänna att jag är 64 år och kan inte hålla på och springa hela tiden, säger Göran Stangertz till HD.

Göran Stangertz är chef på Helsingborgs stadsteater. Han har redan tidigare aviserat att han ska sluta till sommaren. På film har han på senare år främst synts i Richard Hoberts filmer om de sju dödssynderna, däribland "Glädjekällan", "Spring för livet" och "Födelsedagen". Han slog igenom när han gjorde titelrollen i filmatiseringen av Ulf Lundells "Jack" 1976.

Mer läsning

Annons