Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Söderström

Vår käre Göran Söderström har, efter en tids sjukdom, gått ur tiden.

Annons

Göran föddes 1935 i Hudiksvall, men när han bara var några år valde hans föräldrar att återvända till Jämtland och Grytan/Håkansta där han sedan växte upp. Redan i unga år väcktes hans intresse för bilar och motorer och det intresset samt ekonomi löpte sedan som en röd tråd genom hans arbetsliv. Efter åren i skolan fick han sitt första arbete på verkstadskontoret i dåvarande Sandström och Ljungqvist där han senare blev kassör.

Några år senare träffade han sin Eva som han blev trogen resten av sitt liv. Efter att de gift sig flyttade de till Gällivare och ett nytt spännande arbete i bilbranschen. Under åren i Gällivare blev han även pappa för första gången då sonen Lars-Erik föddes. Ytterligare några år senare blev det ett nytt arbete i Sollefteå där det andra barnet, dottern Gunilla, kom till världen. Hemtrakterna lockade sedan och familjen återvände till Östersund. Bilbolaget blev Görans arbetsplats under de kommande tio åren. På fritiden engagerade han sig med ideellt arbete i olika föreningar som JMK och ÖFS. Senare också i Brunflo hembygdsförening.

Utmaningen att bli sin egen arbetsgivare lockade och med stort engagemang startade han en bokföringsbyrå som kom att växa. Samtidigt byggde han och kompanjoner upp Östersunds lastbilsservice AB. Båda verksamheterna gav intensiva arbetsdagar men med många stimulerande möten med människor och företag. Han såg positivt på utmaningarna i de olika arbetena både för kunder och i de egna verksamheterna. Han gladdes åt att se båda företagen utvecklas och såg positivt på framtiden och fortsatte sitt arbete även efter pensionsåldern.

Görans intresse för kultur och friluftsliv resulterade i besök på både teater och museer samt musikevenemang av skilda slag. Skidåkning i fjällen soliga vårvinterdagar var en av höjdpunkterna, likaså under åren i Lockne och senare njuta på bryggan eller med en tur på Locknesjön.

Göran värdesatte umgänget med sina släktingar och vänner högt och det resulterade bland annat i många och långa kusinträffar.

Göran och Eva tog över hans barndomshem i Grytan och där växte intresset för att utveckla trädgården. Varma sommardagar tyckte han även om att sitta med en bra tidning i skuggan under det stora, gamla körsbärsträdet – ett träd som hans far planterat.

Han var en man som ansåg att man bör bidra till ett bättre samhälle och han omsatte det genom sitt ideella arbete och att under många år vara blodgivare.

In i det sista hade han en realistisk och positiv syn på livet och tillvaron. Flera av hans vänner har tyvärr gått bort för tidigt – nu har han återförenats med dem.

Vi bevarar minnet av Göran i våra hjärtan.

Familjen