Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Säfström

/

Vår käre pappa, farfar, bror, svärfar och min sambo Göran Säfström har lämnat oss alltför tidigt i en ålder av 56 år.

Annons

Han somnade lugnt och stilla in i sitt hem den 10 mars efter en kort tids sjukdom.

Göran växte upp i Högdalen i Stockholm. Han flyttade tillsammans med sina föräldrar och systern Gudrun till Jämtland vid 18 års ålder. Först till Ånge sedan vidare till Östersund.

Han bildade familj vid 20 års ålder. Göran och Monica bosatte sig i Lugnvik och sedan i Ås. De fick sonen Rickard och dottern Marie tillsammans. Makarna gick så småningom skilda vägar.

1993 träffade han sambon Birgitta och flyttade till Hackås. 2002 flyttade de till Östersund där de har varit bosatta sedan dess.

Göran trivdes bäst när han fick vara ute i naturen och hans största intresse var jakt och fiske, vilket han delade med dottern Marie. Han var noga med att vårda sin kropp med styrketräning, löpning och längdskidåkning. Han gjorde bland annat några längre turer mellan Helags och Sylarna och åkte även två Vasalopp.

Göran trivdes också med att vara i stugan i Åkersjön där han alltid hade nära till naturen med svampplockning, utförsåkning och skoterkörning.

I unga år tävlade han i skidor för Hammarby skidklubb. Han delade också intresset med barnen när de höll på med ishockey och fotboll i unga år. Göran var också på den tiden fotbollstränare för sonen Rickards fotbollslag.

Utlandsresor var ett intresse som han delade med sin sambo Birgitta. De åkte till Turkiet, Rhodos och Kreta. Den sista resan gick till Kanada för att hälsa på Rickard och barnbarnen som lever och är bosatta där.

Göran hade vid sin bortgång varit anställd i 30 år på Banverket i Östersund.

Han var en mycket snäll person och mån om sina nära och kära.

Göran sörjs och saknas av sambon Birgitta, sonen Rickard och dottern Marie med familjer, samt systern Gudrun och övrig släkt och vänner.

Vi kommer alla att minnas Göran med stor glädje och värme.

Sambon och barnen

Annons