Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Rödén

Vår älskade Göran är borta. Han blev 85 år.

Annons

Han hade många olika intressen. I sin ungdom orienterade han och denna sport och andra följde han gärna på TV och i media. Favoritgrenen var längdskidåkning och vi gladdes alla med honom när han fick uppleva längd-VM i Trondheim på åskådarplats. Han var född på en gård där det alltid funnits hästar och trav var ett annat stort intresse. Han åkte gärna på trav och upplevde tävlingarna på plats eller så följde han travloppen på TV. Även friidrott tyckte han mycket om att se, bland annat var han på VM i Helsingfors.

Varje höst deltog han i älgjakten i sin barndomsby. De allra flesta åren som en aktiv jägare, men även senare i livet när inte själva jakten var lika intressant så åkte han ändå dit för att få umgås och munhuggas med sina barndomsvänner.

Göran tyckte också om att resa och tillsammans med sin fru gjorde han flera resor både inom Sverige och ute i Europa. Han hade lätt för att få kontakt med andra och han lyckades ofta träffa gamla bekanta oavsett om han var på en fiskeresa i fjällen eller om han flanerade på en gata i Italien.

Han har alltid funnits för oss barn. Det var allt från hemlagad pyttipanna till att lära oss gammeldans. Han tog gärna en hambosväng på köksgolvet. Han älskade att leka kurragömmalekar och han ställde alltid upp när vi behövde honom. Han hade svar på alla frågor och vi upplevde honom som mycket allmänbildad. Kanske det berodde på hans intresse för korsord eller på att han läste så mycket, både faktaböcker och skönlitteratur. Man kunde fråga honom om allt och han svarade alltid på ett ödmjukt sätt.

Om familjen varit ute på resa så ville Göran gärna, som plikttrogen yrkesman, utnyttja hemresan för att titta på någon av de vägar han hade ansvar för. Det betydde ofta kurviga grusvägar, men vi visste att protester var förgäves. När han, hemkär som han var, bestämt sig för att åka hem var det alltid med ett konstaterat: "Nu fär je heim." Då gällde det att skynda sig om man skulle med annars blev man kvar.

Nu har Göran gjort sin sista resa. Världens bästa man, pappa, morfar och svärfar somnade lugnt in en vacker dag i juli. Vi saknar honom oerhört men minns honom med glädje. Han fattas oss.

Familjen