Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör uppror i Sveg

Annons

Jag har många gånger gett  uttryck för hur våra folkvalda politiska ombud i kommunen Härjedalen fullständigt skiter i vad vi väljare tycker. Främst vänder jag mig mot våra socialdemokratiska ombud. Men skillnaden mellan de politiska blocken är i nuläget så svag att den snarare kan utmärkas med ett bindestreck än skiljetecken.

Vad som fått mig att ilskna till är behandlingen av det beslut fullmäktige tog om stopp för utbyggnad av vindkraft i Lillhärdal. Vad jag förstår så var det ett enigt beslut eftersom ingen lär ha reserverat sig. Är det så att man misstycker och inte kan acceptera ett beslut, då begär man ordet. Man reserverar sig mot beslutet och begär att reservation och namngivare inskrivs i gällande protokoll. Då är allt i sin ordning. Om man däremot som mötesdeltagare sitter tyst vid beslutsfattandet, försitter man chansen till att senare begära omprövning, eftersom man, genom att hålla tyst i princip bifallit beslutsfattandet. Klart är att vi alla förstår  även om beslutsfattare tycker motsatsen, att politik är att både ge och ta, men nån jävla ordning får det väl ändå vara. Och vad våra valda politiska ombud måste göra, är att bläddra i svensk ordlista fram till ordet respekt och försöka förstå att det innebär att lyssna och respektera. Men det tillhör tydligen inte den politiska vokabulären.

Men vi har en annan samling som det är dags att sätta ett frågetecken för och det är det tjänstemannavälde som breder ut sig. Kanske är det dags att göra som dalkarlar en gång gjorde med det historiska dalaupproret. Vi gör en folkvandring till kommunens Pentagon i Sveg och kräver en organisatorisk ordning så att tjänstemännen gör vad de åläggs att göra och ingenting därutöver."

 

Thor Hansson, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel