Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör som Lasse

Lasse Hallström har just haft premiär för sin nya film om konkurrerande krogar i Frankrike, "The Hundred-Foot Journey". Själv äter han inte mycket av det som serveras på dessa krogar eftersom han sedan tre år är vegan. Det var efter att ha sett "Forks over knives" som han bestämde sig. Den handlar om hur skadligt det är att äta djur, animaliskt fett och ägg. Även expresident Bill Clinton blev vegan på grund av informationen i filmen.

Hallström har även rätt i att köttproduktion orsakar svält. Orsaken är bl a att djurhållningen upptar 70 procent av världens jordbruksmark. Vidare bidrar överkonsumtionen av kött till allvarliga miljöproblem. Produktion av kött kräver mycket mer mark än motsvarande produktion av vegetabilier. Av den energi som nötkreaturen konsumerar blir bara två procent kvar som ätbart kött. Dessutom beror klimatförändringarna till stor del på köttproduktionen. Givetvis innebär köttkonsumtionen ett enormt lidande för alla individer som föds upp under fruktansvärda förhållanden för att sluta som korv, hamburgare, kycklingklubba eller något annat. Följ Lena Olins och Lasse Hallströms exempel: övergå till vegetarisk kost.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel