Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör politiken otydlig

I går kom beskedet att Socialdemokraten Thomas Bodström inte får godkänt på sin ansökan om barnledighet från Riksdagen.

Därmed måste han ta ett snabbt beslut om han ska avstå från sin riksdagsplats eller om han ska återvända från sin vistelse i USA dit han flyttat tillfälligt.

Riksdagen har tagit ett rimligt beslut. Bodströms omdöme måste däremot ifrågasättas. Redan att han, som officiellt utsetts till vallokomotiv för sossarna, drog till USA under valrörelsen var uppseendeväckande. Att han själv tänker sig att under lång tid överlåta sin riksdagsplats till en ersättare för att själv befinna sig i USA, är en svårbegriplig planering.

Bodström har sina förtjänster, han går hem bland folk och det är rimligen bra för sossarna. Å andra sidan bidrar han väl ofta till att göra partiets politik otydligare. Det problem han och hans familj har att lösa är deras – inte det socialdemokratiska partiets.

”Att under lång tid överlåta sin riksdagsplats till en ersättare för att själv befinna sig i USA, är en svårbegriplig planering.