Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör något innan tiden är ute för bygdemedlen

Reaktion på "Låt bli bygdemedlen" 26/6

Verksamhetsutredningen SOU 2014:35 föreslår att bygdemedlen ska avskaffas. Nu vädjar jag till alla kommunpolitiker oavsett parti att höja sina röster och utnyttja de kontakter ni har med de riksdagsmän som så småningom ska fatta beslut i detta ärende. Protestera och informera om vilken betydelse dessa 29 miljoner kronor i Jämtlands län (nästan 8 milj. I Åre) har haft för våra bygdegårdar, hembygdsföreningar och skoterleder. Reparationer, förnyelse, energisparande åtgärder, handikappsanpassning och så vidare som vi vanliga bybor har fått glädje och nytta av.

Utan detta tillskott i kassan skulle möjligheterna att utveckla och bevara verksamheter minska på ett sätt som jag inte tror utredaren kan föreställa sig, dvs. en person som inte lever i den här resurssnåla verkligheten fylld av ideella arbetsinsatser.

Gör något nu innan det är för sent, och visa att även kommunpolitiker långt ifrån riksdagen kan höras, synas och nå resultat.

Maila Lindman, Ordförande i Mattmars Hembygdsförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel