Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör gemensam sak om fildelning

Annons


19 intresseorganisationer inom kulturområdet gör gemensam sak om fildelning och upphovsrätt. I ett debattinlägg på Göteborgs-Posten uppmanar de till samling kring lagliga fildelningslösningar. Kulturorganisationerna är besvikna över att regeringens branschsamtal om fildelningen har lett till så få framsteg, trots att det funnits förslag på positiva lösningar. Ensidig satsning på kontroller, som kan uppfattas som integritetskränkande, är inte rätt väg att gå. Intresseorganisationerna förespråkar i stället en modell som gör att fildelning kan licensieras, enligt ett förslag av musikskaparnas organisation Stim.

-Internetleverantörerna, som tjänar stora summor på den olagliga fildelningen, har hittills radat upp en mängd invändningar för att slippa ta sin del av ansvaret. Nu hoppas vi dock på ett samarbete i testet om musikanvändning på internet som Stim vill starta i höst, säger Kenth Muldin, vd för Stim i ett pressmeddelande.

Bland dem som undertecknat uppropet finns Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd, Klys, Svenska artisters och musikers intresseorganisation, Sami och Sveriges författarförbund.

Mer läsning

Annons