Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Google Håleryd visade klassen

När Östersundstravet körde en V64-omgång under söndagen var snygge Google Håleryd med Per Linderoth omgångens största favorit och ekipaget gjorde inte publiken besviken då den 4-årige hingsten visade klassen och var överlägsen i V64-öppningen.

Den tuffaste motståndaren Linus Ru tog ledningen inledningsvis, men då Per körde till efter ett halvvarv släppte Bo Eklöf direkt. Love You-sonen fick hålla ett lugnt tempo och när det sedan skulle göras upp stack han ifrån retfullt enkelt 

– Han är fantastiskt fin! Det var egentligen inte meningen att han skulle starta förrän i april, men han kändes så fin så han fick gå ut nu. Det här blev som ett snabbjobb och vann med mycket krafter kvar.

Spang Celin hittade direkt till täten för Ove A Lindqvist i V64-2 och stoet höll säkert undan före en tapper Midsommarsnapsa med Linda Fastesson som gick utvändigt hela vägen.

Step Aside med Anna-Lena Forsberg och Åman Hornline med Bo Eklöf stod för dagens snabbaste öppning och trippade i mål som oplacerade. I tredje ytter hängde 4-åriga Julia Kaulitz på och då hon fick marschorder inpå upploppet spurtade hon till en överlägsen seger. Den hårda öppning var perfekt för oss. Hon skall gå i ryggar hela vägen och var väl lite bättre än förväntat idag, beskrev kusken Jimmy H Andersson.

I V64-4 var Sky Rocket klart starkast. Efter en tung start från yttern körde sig Ove A Lindqvist till positionen utvändigt om den ledande Delectable Ås med Thomas Lönn, svarade ut favoriten Happygangster Ås med Daniel Wäjersten hela vägen till en klart vinst.

- Sky Rocket är lite speciell. Han måste gå i ledningen eller i dödens och tar inte i bakom hästar, kommenterade Ove A Lindqvist.

Det blev riktigt hårt i mål i den den första dubbelavdelningen! Quito Bay med Ulf Ohlsson svarade täten och höll länge, medan Staro´s Fortune med John Östman avslutade bra från tredje ytter och kopplade greppet, men längst ut kom Delicious Avista snabbt visslandes för Ulf Eriksson och hann fram till segern på mållinjen.

- Jag provade från början, men kom inte ned och backade ned sist. Vi gick sedan med i ryggar, det blev väldigt långt fram till täten men hon avslutade väldigt bra idag. Det var nog för att hon fick öppna lugnt som hon hade speeden kvar till slut, sade Ulf Eriksson.

Spurtseger även i Dubbelcupens försök genom Järvsörappa för Jomar Blekkan. Efter en invändig smygresa kom Jomar ut bakom Höstbouffe med Ulf Persson och plockade säkert ned denne över slutrakan. Denna knappa 19-oddsare såg till att V64-utdelningen landande goda på 36 142 kronor på sex rätt.

Sammanfattningsvis blev det fina hemmaframgångar men hela fem jämt-tränade hästar som vann under kvällen. Vinnarna var Virana Coger, Sky Rocket, Delicious Avista, Kirikou och Can Svea.

Toppen

Järvsörappa var vass i V64-finalen, men den 3-årige lillebrodern Järvsörappen övertygade än mer i sin debut! Jomar Blekkan körde sig till ledningen tidigt, ökade farten successivt och flög ifrån dem det sista halvvarvet till en premiärseger på fina 1.31,0/2140 meter. Det var en oerhörd svikt i steget! Är det årets kulltopp, måntro?

Floppen

Villmer stod visserligen illa till, men var aldrig i närheten av att vara med i segerstriden felfri och var en dålig favorit i V64-2.

Nästa Gång

Victory Va Bene flög till ledningen i V64-4 med Ulf Ohlsson som släppte och valacken fick sedan aldrig chansen, utan såg stark ut över mål i rygg på vinnande Sky Rocket som fyra. Passas nästa gång!

Niklas Herneryd