Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golvet sprack – nu får försäljaren slanta upp

Ett par i Östersund, man och kvinna, fick sprickor i sitt nyköpta golv.

Nu ska företaget som sålde golvet betala tillbaka 5 000 kronor.

Det är ARN, Allmänna reklamationsnämnden, som beslutat att en golv- och kakelåterförsäljare i Östersund ska betala tillbaka 5 000 kronor till ett par som köpte golv hos dem.

Redan några månader efter att paret köpt och lagt golvet så började det att spricka och resa sig i skarvarna. När paret klagade hos återförsäljaren hänvisade företaget vidare till tillverkaren.

Enligt tillverkaren som besökte parets lägenhet för att kolla in felet så berodde sprickorn på att just den typen av hus är för torra för den sortens golv.

Paret anmälde återförsäljaren till ARN och ville ha tillbaka hela köpsumman – 20 591 kronor. ARN tycker att återförsäljaren visserligen har ansvar för att informera sina kunder om vilken luftfuktighet som krävs för att ett golv ska kunna läggas.

Men ARN tycker även att paret borde ha kollat upp golvet ordentligt. Därför väljer ARN att gå en mellanväg och bara ge paret 5 000 kronor – en liten del av köpsumman.