Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godkänt för Sporthotellet 2

Åres miljö-, bygg- och räddningsnämnd antog i går detaljplanen för Sporthotellet 2. Men först delade de upp den i två.

Som vi berättade i gårdagens LT skulle nämnden ta ställning till den kontroversiella planen som tillåter bygget av ett lägenhetshus i fem plan, Sporthotellet 2, intill det anrika Sporthotellet i Åre. Detta förändrar utsikten för hela kvarteret och har gett upphov till mycket starka synpunkter under planprocessen.

Nämnden beslutade dock anta planen, men först delade de upp den i två delar: en som rör Sporthotellet 2 och en som rör de angränsande fastigheterna direkt västerut, som också ingick i planförslaget.

Sedan godkände man bägge.

Enligt vice nämndordförande Leif Lundholm (S) berodde det på att man inte vill att bygget av Sporthotellet 2 ska fördröjas av en långdragen överklagningsprocess som egentligen inte rör det bygget utan den andra delen.

– Den andra delen vet vi att den kommer att överklagas. Det är möjligt att Sporthotellsdelen också överklagas men det vet vi inte, säger Lundholm.

Planerna går nu vidare till kommunstyrelsen.