Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God Of War 3

/

(SCEA Santa Monica Studios/Nordisk Film)

Ålder: 18+

Format: Ps3

Genre: Action

Annons

Betyg: 4 Spartankrigaren Kratos är tillbaka, och i vanlig ordning är han riktigt förbannad. ”God Of War 3” är den ultravåldsamma trilogins avslutning och det första spelet i serien på Playstation 3-formatet.

Spelet inleds med dramatiska scener där Kratos rider på titanen Gaias axlar mot berget Olympus topp, där han en gång för alla ska göra upp med guden Zeus.

Med Ps3:ans datorkraft målar Santa Monica-studions ingenjörer upp ett häpnadsväckande skådespel, där Kratos och Gaia drabbar samman med Poseidon, havets gud.

Saker och ting går inte riktigt som planerat, vilket gör att Kratos, återigen, måste kämpa sig upp från dödsriket Hades och bygga upp sin styrka inför det slutgiltiga slaget.

På många sätt är ”God Of War 3” det ultimata spelet i serien. Grafiken möjliggör ännu mer spektakulära bossfajter av kolossalformat och allt flyter på med bergfast skärmuppdatering. Kontrollerna är naturligtvis slipade till perfektion.

Trots det så känner jag mig rätt proppmätt efter den häpnadsväckande inledningen.

Att återigen tvingas börja om från början och fajta mig igenom horder av kanonmat känns rätt tröttsamt. Kratos må vara orubblig i sin jakt på hämnd, men jag tycker personligen att vi sett det mesta tidigare. Santa Monica-studion bjuder egentligen inte på några nyheter.

Trots det så går det inte att bortse från att det handlar om ett oklanderligt hantverk. Det är episkt storlaget och förförande, men jag saknar det där lilla extra. Det som skiljer ett riktigt bra spel från ett mästerverk.

Annons