Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God ekonomi i kyrkan?

I månadsskiftet april/maj gör Härnösands stift en studieresa till USA där man avser besöka olika kyrkor (samfund) i det stora landet.

En delegation bestående av biskop Tuulikki Koivunen Bylund, kontraktsprostarna i stiftet, bland annat Peter Forsberg, prost i Östersunds kontrakt, samt ett antal tjänstemän ingår i resan.

Syftet är att bekanta sig med hur man är kyrka i USA, vilka utmaningar man här står inför och hur man arbetar för att behålla sina medlemmar. Resan är budgeterad till 300 000 kronor.

Jag har inget emot att man reser och ser sig om, det är lärorikt. Men att göra denna resa ter sig för mig som överkurs. Stiftet har uppenbarligen god ekonomi. Dessa medel bör användas på annat sätt.

Delar av ovannämnda kostnad skulle ha kunnat användas för att skicka ut en enkät till de medlemmar som av olika anledningar utträtt ur Svenska kyrkan och förhöra sig om skälen härför och i förlängningen marknadsföra den egna kyrkan för att återfå så många som möjligt av de gamla medlemmarna.

Denna resa har redan nu satt sina spår på så sätt att flera bekanta till mig nu lämnar Svenska kyrkan. Således inte bara en kostnad för resan utan också minskade intäkter för framtiden.

Rolf G. Swedbergh (C)

Kyrkopolitiker i Frösö Sunne Norderö församling

och ersättare i stiftsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel