Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goa-turister uppmanas att klä på sig

Utlänningar som besöker den indiska delstaten Goa, dit många turister söker sig, bör avstå från nakenbad och från att gå omkring alltför lättklädda, manar de delstatliga myndigheterna.

Annons

Uppmaningen framförs i en broschyr som har börjat delas ut till besökare. En parlamentsledamot anklagade nyligen ryska turister för att göra dåligt intryck på ortsbor och skolbarn genom att gå alltför lättsinnigt klädda på både gator och stränder.


Goa, tidigare portugisisk koloni, drar till sig mängder av turister med sina långa sandstränder, sina utdragna nattpartyn och sin avslappade livsstil. Men även om Goaborna i allmänhet är rätt överseende med européernas informella sätt att klä sig bör besökare tänka på vad som kan vara religiöst och kulturellt känsligt, säger myndigheterna.


”Om tvekan råder, fråga på platsen, särskilt då det gäller att bada topless”, heter det i broschyren. ”Nakenhet på stränder och offentliga platser är strikt förbjuden”.


Skriften varnar också för erbjudanden om markköp och kontrakt om modelljobb och klargör de mycket hårda straff som gäller för innehav av eller handel med narkotika.


Till en början trycks broschyren på engelska och ryska, eftersom engelsmän och ryssar är i majoritet bland de omkring 400 000 utlänningar som besöker Goa varje år. Också en tysk version planeras.

Mer läsning

Annons