Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Go Excellent gör en helomvändning – jobben blir kvar i Östersund

/

Callcenterföretaget Go Excellent gör en helomvändning och meddelar att verksamheten i Östersund blir kvar på lång sikt.

Annons

Enligt företaget innebär det att en majoritet av de 124 personer som tidigare sagts upp kommer att erbjudas fast anställning i form av tillsvidareanställning.
Som skäl för att Go Excellent blir kvar i lokalerna på Stadsdel norr anges att företaget lyckats säkra viktiga kunders förtroende i kombination med minskade kostnader.
– Jag är angelägen om att understryka att detta inte hade varit möjligt utan kampviljan hos vår personal, som trots rådande omständigheter har gjort enastående arbetsinsatser, säger koncernchefen Lars Nilsson.
Han sammanfattar helomvändningen med att den produktion och kvalité som levereras av personalen i Östersund gjort intryck på kunderna och det är huvudskälet till att verksamheten blir kvar.
Go Excellent West försattes i konkurs den 11 september i samband med beslut om att verksamheten skulle avvecklas.
Efter konkursen fick personalen visstidsanställning i Go excellent East till slutet av året. Personalen blir kvar i det bolaget när de begränsade anställningarna övergår i tillsvidareanställningar framöver.
Hur många som erbjuds fortsatt anställning är oklart men det handlar om en majoritet av de anställda.
– Vi kan inte svara på när de får besked och vi går in i fackliga förhandlingar nu. Men i god tid före 15 december ska besked komma, säger Lotta Kåberg som är kommunikationschef på Go Excellent.
• Vilka kostnader ska sänkas?
– Det är en rad åtgärder som är vidtagna för att sänka kostnaderna över tid för bolaget som sådant och för att driva verksamheten vidare i Östersund, säger Lotta Kåberg.
– Verksamheten har varit förlustbringande på grund av tappade volymer och för höga fasta kostnader.
Enligt vd Lars Nilsson kommer personalen att erbjudas samma lönenivåer i de nya anställningarna.

Mer läsning

Annons