Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glutenfria pizzabullar

Gott att ha med på utflykten. Frys in de bullar du inte äter genast.

20-22 bullar

Det här behöver du:

8-9 dl glutenfri mix

1 tsk salt

2 msk brödsirap

1 dl fibrex

50 g jäst

50 g smör (rumsvarmt)

5 dl mjölk

1 ägg

Fyllning:

tomatketchup

ost (hyvlad)

örtkryddor

samt strimlad skinka, rökt korv eller kassler

Så här gör du:

Häll mjölet, salt, sirap, fibrex och smulad jäst i en bunke. Klicka i smöret. Knäck ner ägget. Värm mjölken till cirka 45 grader. Häll mjölken i bunken. Vispa kraftigt med elvisp. Degen är snabbt blandad. Låt degen jäsa 20 minuter under bakduk. Sätt ut 20-22 formar på plåt/ar. Rör några tag i degen. Klicka ut lite deg i botten på formarna. Klicka i ketchup. Fördela pålägget över och strö över lite kryddor. Klicka i resten av degen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa medan ugnen blir varm, cirka 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö över finriven ost. Baka mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Receptet kommer från Hembakningsrådet.