Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glutenfria pizzabullar

Gott att ha med på utflykten. Frys in de bullar du inte äter genast.

Annons

20-22 bullar

Det här behöver du:

8-9 dl glutenfri mix

1 tsk salt

2 msk brödsirap

1 dl fibrex

50 g jäst

50 g smör (rumsvarmt)

5 dl mjölk

1 ägg

Fyllning:

tomatketchup

ost (hyvlad)

örtkryddor

samt strimlad skinka, rökt korv eller kassler

Så här gör du:

Häll mjölet, salt, sirap, fibrex och smulad jäst i en bunke. Klicka i smöret. Knäck ner ägget. Värm mjölken till cirka 45 grader. Häll mjölken i bunken. Vispa kraftigt med elvisp. Degen är snabbt blandad. Låt degen jäsa 20 minuter under bakduk. Sätt ut 20-22 formar på plåt/ar. Rör några tag i degen. Klicka ut lite deg i botten på formarna. Klicka i ketchup. Fördela pålägget över och strö över lite kryddor. Klicka i resten av degen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa medan ugnen blir varm, cirka 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö över finriven ost. Baka mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Receptet kommer från Hembakningsrådet.