Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm inte vårt ansvar

I alla undersökningar som görs bland småföretagare om deras möjlighet att växa och anställa fler, så kommer frågan om sjuklöneansvaret högst eller mycket högt upp. Miljöpartiet har klartänkt föreslagit att bägge sjuklöneveckorna ska avskaffas för små företag. Socialdemokraterna verkar ännu inte tagit någon ställning i frågan. Några av allianspartierna har förstått hur viktig frågan om sjuklöneansvaret är för att småföretagen skall få möjlighet till och våga växa.

För landets många hundra tusen småföretagare utgör sjuklöneansvaret i mycket stor utsträckning, skillnaden mellan att våga anställa en eller flera medarbetare ytterligare eller att sitta stilla i båten. Här finns ett verksamt medel för att snabbt sänka arbetslösheten. Precis som vår nye statsminister vill göra.

Den nya regeringen kan alltså tillsammans med flera andra riksdagspartier agera pragmatiskt och se till Sveriges framtid i stället för sin prestige. Ta chansen nu och avskaffa sjuklöneansvaret för i vart fall företag med färre än 10 anställda.

Leif Svensson, Erik Sjölander, Småföretagarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel