Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glitterfest med After Dark drog fullt hus

After Dark är divorna som tycks älska att driva med andra och sig själva. Igår kväll besökte de Östersund med sin fartfyllda glitterfest.

Drag queens, krimskramstanter, schlagerdivor...kalla det vad man vill men dragshow tycks fortfarande vara hett. Under gårdagens After Dark show i sporthallen var inte många stolar tomma. Åldersmässigt hade de flesta under 55 stannat hemma till fördel för en lugn söndagskväll, vilket inte var vad Christer Lindarws gäng bjöd på. Full speed i oräkneligt många tighta klänningar är deras melodi. Oftast ackompanjerad av musik som direkt exporterats från melodifestivalen. På nya turnén har legenden ”Babsan” axlat rollen som Lindarws parhäst och föreställningen spelade mycket på dem emellan som tänkta fiender i branschen. De har ju som bekant gått i högklackat ett bra tag, men ser för den sakens skulle inte alls ut att ha tråkigt på scen.

Inledningsvis frågar Lindarw om Östersundpubliken vill stryka snusket från showen, får ett nej till svar och kontrar med ”Bra, det hade nämligen bara blivit 15 sekunder kvar då”. Okej, lite buskis får man väl stå ut med, men jag blir redan där lite rädd att de billiga skämten ska ta över. Tur som det är dyker en frenetiskt studsande Alexander Bard upp som det första parodioffret och det känns lite bättre. Sedan blåser det vidare. Ensemblen är i gasen och bjuder publiken på dans, sång och show. Schlagerparodierna staplas på varandra med spektakulära dansnummer och ständigt skiftande scenografier. Charlotte Perelli blottar sin hängmage och sjunger om att bli fri. Anna Bergendahl tar på sig tio storlekar för stora Converse-skor och fnittrar barnsligt. Caroline af Ugglas rimmar allt vad hon kan på ordet snälla för att nämna några. En del populärkultur är helt enkelt för tacksam att driva med för att inte göra det. Den har ju på sätt och vis redan blivit en parodi på sig själv. För att inte tala om att Victorias stundande bröllop, kan knappast finnas bättre manusstoff för en Dragshow.

Det är ändå inte bara tjo och tjim rakt igenom. Under en scen pratar Lindarw genus och understryker att ”den dag Fredrik Reinfeldt kan gå upp i talarstolen i kjol utan att väcka reaktioner kan jag lägga av.” Tack för att du sa det Christer. Jag håller med, och hoppas på att Olle 8 år inom en snar framtid kan klä ut sig till tjej på skolan utan att behöva vara rolig.