Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glitter tillbaka med sprakande show

Vigge får celebert besök – eller vad sägs om Abba, Lena Ph och Carola?

Efter två år är showgruppen Glitter tillbaka med en föreställning späckad med svenska schlagers.

2007 satte showgruppen Glitter upp sin första föreställning på bygdegården i Vigge. Den gången var temat jul. Succén var given och året efter gjorde gruppen en favorit i repris och körde sin föreställning ännu en omgång.

Sedan dess har det varit tyst från Glitter.

Men nu är gruppen tillbaka med ytterligare en sprakande show. Den här gången har tomtar, änglar och stjärnor fått ge plats för glitter, paljetter och korta kjolar.

– Vi älskar svenska schlagers och har därför satsat på det den här gången, säger Anette Mårtén, en av frontfigurerna i Glitter.

– Schlager är så tacksamt. Musiken är populär och de flesta har en relation till genren, tillägger scenkollegan Anita Kårwik.

De dryga 30 numren som Glitter repeterat in är fartfyllda melodifestivallåtar från flera tidsepoker. Roger Pontare, Orup, Family Four och Agneta Fältskog är några av de svenska artister som kommer att gestaltas av Glitter.

– Vi har försökt att vara breda i vårt urval, säger Åsa Deltin.

I några av numren förstärker också, precis som vid julshowerna, Berit Andersson och Henric Hallberg. Orkester, kör och dansare gör även den här gången showen komplett.

– Totalt är vi 12 på scenen, berättar Anette Mårtén.

Förberedelserna har pågått i mer än ett år. De fyra tjejerna som utgör Glitter har, förutom musikarrangemangen och koreografin, också tillverkat dekoren, rekvisitan och sytt de flesta av scenkläderna själva.

– Det har varit ett hektiskt år. Det är först nu vi på allvar kunnat koncentrera oss på sceneriet, tidigare har det varit så mycket grejer runtomkring, säger Renée Eklund.

Och den 22 oktober får gänget lön för mödan när det är premiär på bygdegården i Vigge. Fem ordinarie föreställningar är inbokade, men gruppen hoppas att intresset ska vara så pass stort att de kan köra en eller ett par extraföreställningar.