Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glesbesökt röj på Tingshuset

Lördagens trippel på Tingshuset med Pale, Tvivelfront och Constitution blev en energisk och glad tillställning trots regn och liten publik.

Annons

Pale var först ut och rivstartade kvällen till synes oberörda av omständigheterna. Det syntes att bandet hade kul på scen och gav en rejäl show utan större andningspauser. I linje med arenarockarna Muse lät Pale dramatiska och lättlyssnade trots den hårda ljudbilden samtidigt som de tangerade postrockbandet 65daysofstatic med sina instrumentala partier. När Pales stränginstrumentalister ställde sig nära varandra och solade såg det i och för sig mer ut som ett försök att få instrumenten att para sig med varandra.

Mindre hämningslösa, men med precis lika högt tempo var efterföljande Tvivelfront som bjöd på en korsning av Broder Daniel-pop och Arctic Monkeys-rock. Mest imponerande var gitarristen vars solopartier var kvällens höjdpunkt.

Sist på scen blev lokala hjältarna Constitution, med snällast musik i sällskapet. Det var stämningsfullt och rockigt om vartannat, men överlag betydligt sävligare än kvällens tidigare band.

Kvällens tre relativt oetablerade band höll en hög nivå och trots tunn publik såg banden ut att ha roligare än på många andra konserter.