Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glatt, livat och kreativt på Ragundas företagarfest

Glatt, livat och kreativt. Ungefär så skulle man kunna sammanfatta årets 130 deltagare stora företagarfest i Ragunda kommun, som på lördagskvällen arrangerades på Hotell Hammarstrand.

Annons

Festen hade flygtema där funktionärerna var flygpersonalriggade.

Detta till följd av alla utombys som kommit inflygande till kommunen på grund av sommarens dundersuccé med ”En midsommarnattsdröm” vid Döda fallet.

90 procent av publiken på 9 000 personer kom från andra landselar än Ragunda kommun.

Här är pristagarlistan:

• Årets företagare: Firma Erik Holmgren i Stugun AB, ägt av Jörgen Näsström och Annika Lindström och som bland annat säljer skotrar och småmaskiner

• Årets serviceperson: Anna-Märta Johansson, Hammarstrand, som enligt juryn ger det lilla extra och är en tillgång i kommunen.

• Årets serviceföretag: Sticksömmen, Hammarstrand, ägt av Lotta Lundmark och där juryn anser att man får leta efter en trevligare och gladare företagare. 

• Årets unga företagare: Per Nordvall, Hammarstrand, med sitt företag PN Jakt, som sysslar med försäljning av jaktutrustning via Internet.

Nordvall har på ett och ett halvt år byggt upp ett lönsamt företag och visar stor driftighet och entreprenörsanda med smart och synlig marknadsföring.

• Norrbys fondstipendiat: LT har tidigare mera utförligt rapporterat om Nina Sahlin, numera bosatt i Paris där hon studerar mode och design.

• Kulturstipendiet för mångårig kulturell insats tilldelades Rune Pettersson, Mårdsjön, som under en lång rad år aktivt arbetat med att dokumentera Mårdsjöns

historia, ett kulturhistoriskt arbete som visar hur samhällsutvecklingen sett ut under en lång följd av år.

• Kulturstipendiet för unga kreativa förmågor tilldelades Anders Engström, Halån, som under några somrar turnerat med den kommunala sommarorketstern med sitt dragspel och andra instrument och som just nu utvecklar sin kompetens genom att studera till musiklärare.

• Årets Vildhuss blev Carina Landin, Hammarstrand, som med engagemang och envishet inom kultur, teater, musik och konst gett avtryck i bygden.

Carina har enligt juryn ett stort hjärta för barn och ungdomar som bland annat genom barnteater och engagemang i ungdomsfrågor och hon tillskrivs en stor del av äran att En Midsommarnattsdröm vid Döda fallet inte bara blev en dröm utan också verklighet.

• Titeln Hedersvildhuss tilldelas någon som gjort något extra för Ragundadalen men som inte är bosatt i bygden.

Årets Hedersvildhussar blev Sven Wollter & Karl Sehldahl för deras engagemang i Döda fallet och Ragundabygden.

Wollter och Seldahl tackade för priset via storbilds-tv inför den församlade företagarskaran.

Nästa års företagargala arrangeras av företagarföreningen i Stugun.