Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glasvegas

"Later... when the tv turns to static"

(Go Wow/Sony)

Bästa låt: "If"

Under andra halvan av 2008 var Glasvegas världens bästa band – det gick inte att tröttna på låtar som "Geraldine", "Flowers and football tops" och "Daddy's gone".

När bandets andra skiva, "Euphoric heartbreak", gavs ut 2011 och visade sig vara ett totalt haveri tröttnade de flesta och Glasgowbandet föll i glömska.

Är då "Later... when the tv turns to static" plattan som ska få oss att återigen börja gilla storvulen reverbrock? Njae, visserligen är produktionen och låtarna mer i stil med det självbetitlade debutalbumet och nummer som "All I want is my baby" och "If" känns faktiskt i hela kroppen.

Men för det mesta låter det tyvärr som om frontmannen James Allan bara försöker återskapa storhetstidens känslostormar, inte som att han verkligen menar det. Det är bra men det berör inte.

Linus Brännström/TT