Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glassandwich med chokladbotten

10 stycken
5 dl Arla kökets mjukglass vanilj
100 g mörk choklad, cirka 50 procent
4 ägg
2,5 dl mörkt muscovadosocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk smulat flingsalt
Vispa glassen enligt anvisning på förpackningen. Frys i cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet. Bred ut jämnt på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt kallna och dra bort pappret. Halvera kakan. Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i cirka 3 timmar. Skär kakan i rektanglar. Förvara i frysen. Receptet kommer från Arla.

Annons