Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glassandwich med chokladbotten

10 stycken
5 dl Arla kökets mjukglass vanilj
100 g mörk choklad, cirka 50 procent
4 ägg
2,5 dl mörkt muscovadosocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk smulat flingsalt
Vispa glassen enligt anvisning på förpackningen. Frys i cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet. Bred ut jämnt på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt kallna och dra bort pappret. Halvera kakan. Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i cirka 3 timmar. Skär kakan i rektanglar. Förvara i frysen. Receptet kommer från Arla.