Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjeyra på länsfinalen

Progressiv rock, spelat i ett helt stycke om tio minuter, gick vidare till riksfestivalen från Musik Direkt i Jämtland.

Musik Direkt i Jämtland bjöd lördagens publik på en högklassig länsfinal, där många av banden antagligen hade chans att gå vidare eller få priser.

Först ut var November Nights som spelar elektronisk metalcore. De kickade i gång länsfinalen med autotune i sångmikrofonen. Därefter var det dags för låtskrivaren William Stråle. Indierockarna Avocado Whales som imponerande nog gick till länsfinal efter att ha spelat tillsammans i blott två månader gjorde väl ifrån sig därefter. Lugna singer/songwriter-musikerna i Crave spelade. Så även akustiska duon Rosea och metalbandet Insincerity.

Ocan nämnda fick inga priser, men imponerade på publiken, vilket blev tydligt på alla glädjerop och applåder. En entusiastisk publik hade kommit till Storsjöteaterns stora salong, minst sagt. Och som signaturen Sonja skrev i LT:s liverapportering på internet: "Fantastiskt program i kväll!".

Med andra ord höll varje tävlande hög nivå vilket antagligen gjorde det svårt för juryn att besluta om vinnare.

Vinnarna av Musikantens två presentkort a 1 000 kronor var bluesbandet Funskion och singer/songwritern August Holmgren.

– Jag har jobbat hårt, så det här känns bra, säger August.

– Nu ska jag väl ut och spela mer i Östersund.

Herbie, som spelar världsmusik, vann Jazzpriset i år igen vilket bland annat innebär en spelning på välkända klubben Fasching i Stockholm. Akustiska trion Arve som har stämsång som sitt signum vann Sensuspriset, vilket innebär gratis inspelning i en studio.

Morning Glory spelar folkrock och har varit med i tävlingen i flera år. De vann chansen att få spela en lunchkonsert i Gamla Kyrkan, och sådana brukar vara välbesökta.

Sist men inte minst gick In Circles, progressiv rock, vidare till riksfinalen i Sundsvall.

– Helt sinnesjukt, det här är bland det roligaste jag har gjort, säger Alexander Winberg som spelar trummor i bandet.

Projektledaren Mia Kempff var nöjd med årets tävling.

– Det har gått jättebra, jag tror att In Circles har alla chanser i världen på riksfestivalen, säger Mia.

Riksfestivalen tar plats i Sundsvall 29-31 maj.