Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebesked till ÖBK: klart för allsvenskan

Här är det stora glädjebeskedet för Östersunds BK: Laget blir kvar i Allsvenskan.
– Nu gäller det att höja träningsdosen. Så enkelt är det, säger Conny Halvarsson.

Scenariot är detsamma som i fjol. Då fick ÖBK en gratisplats eftersom Boden misslyckades att kvala sig upp i elitserien.

Det här året lyckades Boden med det, samtidigt som Team Thorén har lagt ned sitt allsvenska lag. Det har skapat en vakant plats i Nordallsvenskan och Svenska Bowlingförbundet har erbjudit den till Östersundslaget.

– Vi har haft det här på känn, men det är samtidigt oerhört skönt att få det klart, säger Conny Halvarsson, mångårig lagledare i klubben.

Kraven för att behålla sin status i Nordallsvenskan kommer dock att bli högre de närmaste åren. Bowlingförbundet har tagit beslut på att minska serierna och därigenom förhoppningsvis höja kvaliteten.

– Snaran dras åt. Det börjar redan nästa år då det blir lite tuffare att klara sig kvar och sedan ska det bli ännu fler lag som åker ur året därpå, berättar Conny Halvarsson.

Då gäller det att försöka satsa för er, eller?

– Ja, nu gäller det att höja träningsdosen, så enkelt är det. Men jag ser det inte som någon omöjlig uppgift att klara sig kvar i serien. Förutom Flash handlar det om lag som vi ska kunna slå. Jag ser det som rätt öppet bakom Flash.

Klart är att nästa års ÖBK får en lite annan utformning. Sören Rådsäter slutar och eventuellt tillkommer det någon eller några nya spelare.

– Totalt sett tycker jag att det ser ganska ljust ut. Vi har även ett farmarlag och det är viktigt så att vi kan plocka upp spelare.