Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebesked till Jämtland – handfull spelare uttagna i landslaget

Här är dagens glada basketbesked. Fyra Jämtlandspelare har blivit uttagna till ett stort landslagsläger, strax efter jul. Eller egentligen fem, om man räknar med länsfostrade Emilia Axelsson, nu i Mark.

Jämtlandsspelarna är Daniel Johansson och Olle Lundqvist i H18-landslaget och Adam Johansson och Oliver Gehrke till H16-landslaget.

Uttagningarna gäller till det träningsläger som ska hållas i Södertälje, 27–30 december. Där samlas totalt fyra landslag, herrar och damer 18 samt herrar och damer.

Målet är att mobilisera styrkorna till det numera ganska klassiska Baltic Cup i Tallinn, 3–5 januari. Där ska det bli landskamper mot Estland, Lettland och Finland.

Totalt 64 spelare är kallade till Södertäljelägret, 16 till vardera landslag. Efter dessa fyra dagar av träningar och tester kommer sedan respektive förbundskaptener att ta ut 12 spelare i vardera landslag.

– Alla fyra spelare från Jämtland torde ha bra chans att gå vidare till den slutliga truppen, tror Mats Lundqvist, sportchef i Östersund Basket.

Olle Lundqvist (född 1999) och Daniel Johansson (1998) har båda figurerat tidigare i landslagsspel och då framför allt Lundqvist. Den 196 centimeter långe guarden var en av Sveriges stora profiler när laget i somras vann B-EM i Sofia för H16.

Adam Johansson och Oliver Gehrke blev uttagna i H15-landslaget direkt efter sommarens Miki Herkel (där den förstnämnde även blev utsedd till Miki Herkel-stipendiat). Därefter har båda två fått rejält med speltid i landslaget.

– Dessutom får vi inte glömma att vi har ytterligare en länsspelare med i landslaget. Emilia Axelsson, ursprungligen från Ragunda (i fjol i Jämtland dam, i år i Mark) är uttagen i D18, inskjuter Mats Lundqvist.

Två andra Jämtlandsspelare som figurerat i landslagssammanhang, men som inte kom med denna gång, är Stina Dahlin och Mika Vågström.

Dahlin var med i somras i D17-landslaget, medan Vågström funnits med på ett landslagsläger för D16.

Mer basket:

Bodil i stormens öga: ”En av de modigaste jag stött på”