Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebesked för Bräcke

Projektet "Outdoor Bräcke" blir av. Allmänna arvsfonden ger bidrag på 582 000 kronor för att skapa en stor idrottsplats.

– Helt fantastiskt roligt, säger Monica Sandström, ordförande i Bräcke SK basket.

Annons

I höstas berättade LT om planerna på att göra en 6 000 kvadratmeter stor näridrottsplats på den gamla isovalen Tallhaga. I vilken omfattning projektet skulle kunna bli av hängde på ansökan till Allmänna arvsfonden.

Nu är det klart – fonden ger 582 000 kronor till projektet i Bräcke.

– Nu kör vi i gång. Det var otroligt viktigt att vi fick de här pengarna, säger Monica Sandström.

Planen är att "Outdoor Bräcke" ska innehålla hinderbana, utegym, basketplan, innebandyplan, volleybollplan, en plan för fotboll och brännboll, men även vindskydd, regnskydd och grillplats.

– Tidigare har det varit så, innan vi visste hur mycket pengar vi får, att nu får vi ta steg ett – och det har varit hinderbanan. Det känns roligare nu när vi har mer pengar, nu kan vi göra mer, säger Monica Sandström.

Den stora delen som saknas nu är finansiering av markarbetet och en plan för hur man bäst utför detta.

– Nu måste vi mötas och se hur vi gör det på bäst sätt. Det är nu det hårda arbetet börjar, det känns spännande, säger Monica Sandström.

Projektet har fått fint gensvar från företagare och privatpersoner i Bräcke. Många har skänkt pengar till "Outdoor Bräcke".

– Vi har fått gott gensvar från många, det känns så positivt när folk vill vara med. Det här kan vara en angelägenhet för alla Bräckebor, oavsett ålder och intresse. Jag tror på idén att man kan samlas och ha olika delar som motvikt till allt stillasittande, säger Monica Sandström.

Tanken är att arbetet med "Outdoor Bräcke" ska gå fort. Målet är att större delen av den nya anläggningen ska stå klar redan i höst.

– Det är målsättningen. Vi får se hur vi lyckas med den. Vi håller tummarna, men det gäller att vi får med duktiga personer, säger Monica Sandström.