Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjande samsyn

Svar till Pär Löfstrands artikel i ltz.se 28 maj: Så glädjande att Socialdemokraterna och Folkpartiet är överens om att minska förskolegrupperna från 18 barn till 17 barn. Vi vet att minskningen av ett barn i barngrupperna i Östersund kräver att vi startar 10 nya avdelningar, utöver de 166 som finns idag. Det kräver dock ca 30 miljoner kr ytterligare till Barn och utbildningsnämndens budget.

På Barn och utbildningsnämnden den 21 maj beslutades om Budget för 2015. Vid sittande bord föreslår Folkpartiet och Moderaterna att barngrupperna i förskolan ska vara max 17 redan under 2015. Men det finns inte tillräckligt med förskoleavdelningar för att klara det redan under 2015. Det går då heller inte att besluta att det ska vara 17 barn i barngrupp, eftersom det är omöjligt att uppfylla på så kort tid. Därför vill vi Socialdemokrater att det under de närmsta åren ska byggas minst 8 nya avdelningar, så att alla barn får plats.

Vi är ense om att vi ska minska gruppstorleken i förskolan. Detta måste dock både finansieras, anställas utbildad personal och framförallt behöver det finnas lokaler. Därför välkomnar vi ett gemensamt partiöverskridande arbete för att klara detta. Vi socialdemokrater tycker att det är viktigt att föräldrar och personal inte blir lovade saker som inte går att genomföra. En minskning av barngrupperna går att göra, men först måste det byggas nya avdelningar.

Bjørn Sandal (S), ordförande i Barn och Utbildningsnämnden

Niklas Daoson (S), ersättare i Barn och Utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel