Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glad och smickrad vinnare

/

Kjell-Erik Ahlgren i Ås har foto som hobby och i år ledde fritidsintresset till att han vann Länstidningens sommarbildstävling.

Annons

Kjell-Erik Ahlgren är en flitig deltagare så väl i Länstidningens fototävlingar som i andra bildtävlingar. Och i år gav mödan utdelning, det blev han som vann förstapriset i LT:s fototävling Sommarbilden.

– Det är ju egentligen dumt, det är som att tävla i musik, för det handlar ju om hur den som ser bilden uppfattar den, säger Kjell-Erik Ahlgren, Ås.

Men nog är han glad och smickrad över att ha vunnit sommarbildstävlingen med en bild föreställande dottern.

– Det var en överraskning, jag tänkte men hjälp är det möjligt, säger Kjell-Erik Ahlgren och skrattar.

Kjell-Erik Ahlgren har fotograferat mycket under lång tid och tidigare har han varit kursledare i fotografi och mörkrumsteknik på studieförbund. Något klart favoritmotiv har han inte.

– Jag tar mycket naturbilder, det blir det som faller mig in, till exempel när jag är ute och fiskar, berättar han. Det är en kul hobby som jag kan rekommendera alla att hålla på med.

Men sommaren är inte någon favoritårstid för Kjell-Erik att ta fram kameran.

– Jag tycker bäst om vintern och hösten när det ätr lite småmörkt, hösten kan vara en sådan färgexplosion så att det blir nästan för mycket färger. Vintern är renare, säger han.

 

Lasse Ljungmark nyhetschef på Länstidningen och ordförande i juryn för Sommarbilden berättar att det var ganska enkelt att utse en vinnare i år.

– Kjell-Erik Ahlgrens bild var den enda bild som alla i juryn hade valt ut, berättar Lasse Ljungmark.

Och juryn hade ett tufft jobb för årets sommarbildstävling innebar cirka 500 bilder att granska.

 

Annons