Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glad och medryckande musikglädje i Hara

Trots den kyliga oktoberkvällen strålade värmen och den sociala samvaron inomhus i Jättenborgs anrika föreningshus, från ett tjugotal glada musikanter från scenen och en förväntansfull något äldre publik i den uppdukade lokalen.

Arrangören Glamusikalliansen, den ideellt arbetande musikföreningen i länet är inne på sitt 25:e år. Allt för att sprida glad och levande musik till länsborna.

Glad musik i alla former levererades och kvällen bjöd på ett variationsrikt flöde av taktfasta rytmer från durspel, dragspel och nyckelharpa.

Först ut på scenen fanns 13 glada musikanter ur den nu 15-åriga gruppen Verknuffaran. ”Dom knuffar vädret”, sa Ann-Britt Klingberg som är gruppens ledarinna. "Rolf Sundström, kvällens kompgitarrist i den glada durspelgruppen, kom med namnförslaget", som blev antaget.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel