Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Givmild Skogen bjöd på mysig releasekonsert

/
  • Med energisk utstrålning och säker röst bjöd Erica Skogen fansen på en releasekonsert i mysig regi.    Foto: Mattias Pettersson

Erica Skogen hade under fredagskvällen releasekonsert för skivan ”Stories about people” på Plaza. Skogen och bandet bjöd på sig själva och gav en engagerad publik en myskonsert.

Annons

Skogen öppnade själv på gitarr och sång med första låten på skivan ”Here’s to our fall”. Innan låten sa hon skämtsamt att ”det värsta jag vet är att spela helt själv”, men det var knappast något som märktes i alla fall. In i halva låten kom Therese Olofsson med på kör och på andra låten Katarina Åhlén på cello, en snygg kombination och en skön öppning på konserten.

I tredje låten ”For now” byggdes trion på med trummor, gitarr och bas av Tobias Blad, Johan Arvelin och Anna Nyström. Bandet var samspelta, hade en avslappnad attityd och bjöd på sig själva. Bäst var låtarna med mer tryck, som i skaka rumpa låten ”This is no home” och popdängan ”Pearl”.

Publiken var engagerad och fyllde ganska snart upp hela lokalen med trogna lyssnare, både framför scenen och på avstånd från baren. Skogen höll ihop konserten och kontakten med publiken, skämtade, skrattade och hade energisk utstrålning på scenen. Sången gjorde sig bra, nästan bättre än på skivan faktiskt, med riv, känsla och snygga seglingar mellan tonerna.

Konserten flöt på med Skogen i fokus och hennes egna låtar från skivan i nytt stuk, uppbackade av bra musiker. De två extranumrena bestod av en låt tillägnad basisten Anna Nyström som Skogen spelat ihop med i 15 år och sista låten på skivan ”Rough day”. Myskonsert stod det på affischen inför kvällen och det skulle nog också kunna vara en ganska bra sammanfattning av den.

Annons