Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Givande praktbok om Eldkvarn

Annons
Ännu en praktbok. Så vacker, så fylld av bilder, både foton och målningar, och dessutom texter av intelligenta personer som Andres Lokko, Peter LeMarc, Kajsa Grytt, och alla medlemmarna i Eldkvarn och några till.
Hela boken börjar på Gamla Teatern i Östersund den 4 april 2008 i ett långt förord. Där börjar Plura resan bakåt och resan framåt.
Det här är en bok om ett av landets främsta rockband någonsin. Det är samtidigt en bok med deras bästa sångtexter från de senaste dryga 30 åren.
Jag har varit med. Jag köpte min första Eldkvarn-LP "En lång het weekend" på bokcaféet Oktober i Karlskoga efter att Kjell Alinge spelat någon låt på radion. Sedan hängde jag med på resan som en oftast trogen och ibland otrogen vän av bandet.
Det finns artister jag alltid har gillat oavsett vad de gjort. Dit hör inte Eldkvarn. Men när det gäller artister som gjort låtar som jag bär med mig närmast hjärtat då finns Eldkvarn självklart där. Bland annat därför är det här en mycket givande bok.
Men den som aldrig gillat Eldkvarn, ja, hur var det nu den gode Ingemar sa: "Dä ä ingen idé å förklar för dem som inte begrip"...
 

Mer läsning

Annons