Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gilligan lämnar – kritisk mot tränaren

Ryan Gilligan lämnar IK Brage.

Det står klart efter att parterna på tisdagen nått en överenskommelse.

Nu riktar engelsmannen kritik mot tränaren, Zvezdan Milosevic.

– Han behöver börja se spelarna som människor, säger Gilligan.

Ryan Gilligan kom till Brage från Östersund under sommarens transferfönster och hann med att spela fem matcher för klubben.

Nu står det klart att han lämnar, efter att ha nått en uppgörelse med ledningen.

Samtidigt riktar engelsmannen kritik mot klubbens tränare, Zvezdan Milosevic.

– Jag har spelat i både bra och dåliga klubbar under min karriär. Det som gör de bra klubbarna bra, är att de visar att spelarna är väldigt viktiga och blir behandlade som människor. Här, med den här coachen, var det inte alls på det sättet, säger Gilligan och fortsätter:

– Att spelare får höra att de är dåliga eller att de inte är tillräckligt bra för att bära tröjan. När det händer hela tiden under fyra-fem månader... tillslut räcker det. Det är tufft att hela tiden få sitt självförtroende raserat, när man jobbar så hårt man kan för att lyckas.

Zvezdan Milosevic är oförstående till Gilligans utspel och är själv kritisk mot hur engelsmannen skött sig under sin tid i Brage.

– Han får vara kritisk, det får stå för honom. I livet handlar det inte om vad som sägs, utan om vem som säger det. De som missköter sig på sin arbetsplats, de kommer alltid att ha problem med mig, det kan jag lova, säger Milosevic.

Han menar att din ledarstil sänker spelarna.

– Han får tala för sig själv, du kan prata med de andra spelarna. Det bästa för honom vore att rannsaka sig själv, ingenting annat. Han måste skylla ifrån sig på något sätt, det är hans sätt att vara. Att säga att mitt ledarskap är för tufft, vad vet han om det? Han har ju inte ens varit med.

– Vi har 17-18-åringar i truppen. Om min ledarstil är så hemsk, hur kommer det sig då att de sköter sig och levererar, vecka efter vecka?